Tentoonstelling Hoe het was in de klas

van
01 jan 2024
t/m
31 dec 2024
Een oud klaslokaal laat zien hoe het was in de klas in de Roerstreek vele jaren geleden.
Evenementen

Tentoonstelling

School en schooltijd zijn voor iedereen belangrijk. Dat was toen, is nu en zal straks ook nog zo zijn. In een groot aantal vitrines van het Roerstreekmuseum worden in twee zalen diverse en vaak unieke materialen getoond die in de lagere scholen in de jaren 50 en 60 gebruikt werden. Hoe het was in de klas is een unieke en leerzame kijk op het onderwijs in de Roerstreek door de jaren heen.

Bekijk hoe het was in de klas in de Roerstreek

Schoolplaten aan de muren vertellen de mooiste verhalen. Neem plaats in een nagebouwde klas en denk terug aan je kindertijd op je eigen school. Hoor hoe kinderen zingen en de tafeltjes opdreunen… Bekijk op een grote wand het verhaal van het onderwijs in Nederland vanaf Karel de Grote. Lees op een tiental wandborden de geschiedenis van het onderwijs in de Roerstreekdorpen en van de scholen die er vroeger waren. Geniet op je gemak in drie aparte ruimten van filmopnamen die in de jaren 1935 tot 1968 op scholen in de Roerstreek gemaakt zijn.

Oud-leerlingen vertellen

Ook zijn er informatieve filmpjes over diverse onderwijsthema’s. Oud-leerlingen vertellen op film over hun schoolperiode: leuke maar ook minder leuke gebeurtenissen. Bekijk vooral ook het viergeneratiegesprek van moeder, dochter, kleinkind en achterkleinkind. Bij de tentoonstelling hoort een omvangrijk en rijk geïllustreerd boek. Lees en herken veel dingen uit je jeugd en het verhaal van alle Roerstreekscholen, inclusief Herten en Linne. Kijk en luister, verwonder en geniet. Boek en films zijn te koop bij de entree.

Kosten evenement
De entree bedraagt € 4,- voor volwassenen en € 2,- voor kinderen t/m 14 jaar.

Praktische informatie

Tentoonstelling Hoe het was in de klas

Roerstreekmuseum
Kerkplein 10
6077 AA
Sint Odiliënberg
Openingstijden
Dag Time slot Reactie
zondag: 13:30 - 17:00
maandag: Gesloten
dinsdag: 13:30 - 17:00
woensdag: 13:30 - 17:00
donderdag: 13:30 - 17:00
vrijdag: Gesloten
zaterdag: Gesloten