Asperge wandelroute Baarlo

12 Km. wandelroute door het buitengebied van Baarlo waar asperge velden, en natuur elkaar perfect afwisselen. Deel jouw liefde: #🧡limburg

 

In Hart van Limburg ligt een verborgen schat die wacht om ontdekt te worden: de asperge. Dit 'witte goud', zoals het liefkozend wordt genoemd, is het middelpunt van een prachtige wandelroute die je meeneemt door het rustige buitengebied van Baarlo. Waar stilte slechts wordt doorbroken door het gefladder van vlinders en het zachte ruisen van de wind en soms hoor je in de verte een tractor die het land bewerkt.

Hier, waar de natuur en landbouw samenkomen, zie je hoe de akkers en de natuurontwikkeling elkaar versterken. Het meanderen van de Kwistbeek heeft niet alleen de natuurlijke loop hersteld, maar ook de lokale gemeenschap geholpen met een innovatieve oplossing voor wateroverlast.

Terwijl je het beekdal verlaat, voert de route je langs historische kapellen en door landelijke landschappen. De rust van de aspergevelden, afgewisseld met bosjes en bloemen, biedt een heerlijke ervaring die je uitnodigt om even te pauzeren en te genieten van de omgeving. Deze wandeling is niet alleen een tocht door de natuur, maar ook een reis door de cultuur en geschiedenis van dit rijke landbouwgebied.

Photo by Stefan de Konink on Unsplash

Eigenschappen
Route: 10-20 km.
Knooppuntenroute
Route van A naar A

In de buurt

De afstanden genoemd in onderstaande tegels zijn de afstanden vanaf de bovenstaande locatie.

 
3,52km
Restaurant
 
4,56km
Brasserie / Lunchroom
 
 
5,51km
Brasserie / Lunchroom
 
6,30km
Brasserie / Lunchroom
 
6,30km
Brasserie / Lunchroom
 
7,65km
Brasserie / Lunchroom
 
7,65km
Bed and Breakfast
 
7,86km
Brasserie / Lunchroom