Vinea Cura

Zorgwijngaard Vinea Cura
Vinea Cura bomen
 Vinea Cura kar
Vinea Cura Bram en Emile
Vinea Cura druiven
Vinea Cura

Streekproducten

Bij Vinea Cura werken we samen met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ieder op eigen niveau en naar eigen behoeften, want alleen dan kun je écht zijn wie je bent.

Zorgwijngaard Vinea Cura

Het bedrijf bestaat uit de wijngaard, waar het hele jaar door in gewerkt wordt, en de nieuwste aanwinst: restaurant Helden van Helden. Interesse in de mogelijkheden die zorgwijngaard Vinea Cura te bieden heeft? Kom dan gezellig langs op de wijngaard!

Wijnen

In de wijngaard van Vinea Cura gaat kwaliteit voor alles. Doel is om de wijngaard optimaal te laten gedijen waardoor de best mogelijke druiven geteeld kunnen worden. Om dit doel te bereiken worden er gedurende het seizoen op geen enkele wijze concessies gedaan. Bij iedere beslissing die invloed heeft op de kwaliteit (en dat zijn er meerdere per dag), wordt gekozen voor de weg die leidt naar de mooiste druiven. Een belangrijke rol is hierbij weggelegd voor wijnbouwadviseur Stan Beurskens. Hij bezoekt de wijngaard met grote regelmaat om met zijn deskundige blik naar de groei van de druiven te kijken en mee te denken over het wijngaardenieren.

Onder de bezielende leiding van Emile en Bram krijgen de planten alle zorg die ze verdienen. Door de helpende handen van de cliënten is het mogelijk om zoveel tijd en werk in de wijngaard te steken dat de druiven die geoogst worden van absolute topkwaliteit zijn. Dit resulteert in prachtige wijnen! Bijkomend voordeel van het vele werk aan de druiven is dat de wijngaard een prachtig verzorgde plek is, waar op het terras met een goed glas wijn volop genoten kan worden.

Openingstijden

Dag Time slot Reactie
zondag: 11:00 - 17:00
maandag: 11:00 - 17:00
dinsdag: 11:00 - 17:00
woensdag: 11:00 - 17:00
donderdag: 11:00 - 17:00
vrijdag: 11:00 - 17:00
zaterdag: 11:00 - 17:00