Het buitenland dichtbij

De fontein van Wassenberg met de burcht op de achtergrond ligt bij Limburg net over de grens in het buitenland

Een dagje naar het buitenland

Veel Nederlandse toeristen krijgen het gevoel dat ze in het buitenland zijn als ze Limburg bezoeken. Dat komt natuurlijk deels omdat Limburg grenst aan het buitenland en dat die buitenlandse invloeden hier goed te merken zijn. België en Duitsland liggen namelijk letterlijk om de hoek. Vanuit Noord- en Midden-Limburg steek je in een vloek en een zucht de grens over. Verrijk je verblijf aan het Hart van Limburg met een bezoek aan het bourgondische Vlaanderen met haar rijke mijnverleden en mooie natuur of aan de gastvrije en vriendelijke Duitsers waar je binnen een uur in het centrum van wereldsteden zoals Düsseldorf, Aken en Keulen staat.

Duitsland, groots in al haar eenvoud 

Onze oosterburen heten je ‘herzlich wilkommen’. En dat menen ze ook. De Duitse gastvrijheid en vriendelijkheid komen je tegemoet zodra je de grens passeert. Niet alleen liggen de grote wereldsteden Düsseldorf en Aken op een steenworp afstand, net over de grens met Limburg liggen een paar authentieke Duitse gemeentes die een bezoekje meer dan waard zijn. Brüggen, Wassenberg en Wegberg zijn omringd door prachtige natuur, hebben historische stadskernen waar veel bezienswaardigheden zijn en waar veel activiteiten en evenementen worden georganiseerd. Ontzettend veel te doen en te beleven voor het échte buitenlandgevoel!

Wassenberg met de burcht op de achtergrond

België, bourgondisch gemoedelijk 

Als er een land is waar je heerlijk bourgondisch kunt genieten en waar het leven er nog gemoedelijk aan toe gaat dan is het België. De Maas vormt de natuurlijke grens tussen Nederlands en Belgisch Limburg en aan welke kant van de Maas je je ook bevindt, het voelt als één Limburg. Breng een bezoek aan steden als Maaseik, Bocholt, Maasmechelen, Genk en Hasselt en ontdek het rijke mijnverleden waar ze hier nog zo trots op zijn. Geniet van de adembenemende natuur in de grensoverschrijdende natuurgebieden Grenspark Kempen~Broek en Rivierpark Maasvallei.

De mijnsite in Genk, B-Mine